School Complex – Heihe City, China

Location: Heihe, Heilongjiang Province, China
Client: Ahiuhi District
Value: 1,500,000.00 €
Architect: RIMOND
Scope of Work: Planning, Architecture and Construction Consultancy
Schedule: January 2014 – May 2016
Status: Under Construction

Drawing from Chinese culture and nature, the Heihe municipal kindergarden gives a child's perspective to an inspirational architectural vision.  The project integrates traditional colors from the Chinese landscape with geometric cultural esthetics to reflect sustainable values and promote children's education as the basis of a stronger future and community.
The wide, open entrance towards the internal courtyard with its circular skylight unites interior and exterior spaces and illuminates the classroom clusters on each floor.
Playful paths connect the different areas inside the building creating a more intimate and attractive kindergarden environment for the children of Heihe.

This website uses cookies. We use cookies to personalize your user experience and to study how our website is being used. If you want to find out more or deny your consent to one or more of our cookies, please click here. You consent to our cookies if you continue to use this website.